fbpx

Kom in i känslan av Bali

Upptäck Bali eller återväcka känslan av din senaste resa.
Här är listan på några av filmerna som utspelar sig på Bali som kan inspirera till nästa flygbiljett. 

Förutom filmer, så kolla gärna också Netflix Chef’s Table Season Four (Pastry), här visar Will Goldfarb upp sin berömda restaurang i Ubud: Room 4 Dessert.

Fler filmer hittar du på till exempel IMDB.

Ticket to Paradise (2022)
Uppföljaren till Eat, Pray, Love med George Clooney och Julia Roberts. Trots att den är tänkt att utspela sig i Bali, filmades den i Australien. En rolig och romantisk film om en familjs äventyr på Bali.

The More Things Change (2017)
En dokumentär av surfaren Gerry Lopez som utforskar förändringarna i Uluwatu, Bali. Fokus på hållbarhet och lokalsamhällets ansträngningar för att förbättra området.

Bali is My Life (2012)
En dokumentär av lokala filmskapare som visar Balis kultur, traditioner och naturliga skönhet. En inspirerande film som främjar vård och respekt för öns ekosystem.

Alex Cross (2012)
En actionfilm baserad på en roman av James Patterson, regisserad av Rob Cohen. Filmen har scener filmade på Balis steniga kust i Jasri village.

The Gold (2016)
En spännande berättelse om “Golden Century Heist”. Matthew McConaughey spelar huvudrollen som Kenny Wells, som letar efter en guldgruva i Indonesiens djungler.

Eat, Pray, Love (2010)
Julia Roberts spelar huvudrollen i denna film baserad på Elizabeth Gilberts bok. Delar av filmen spelades in i Ubud, Bali, och visar öns andliga sida.

Toute la Beauté du Monde (2006)
En fransk film om en kvinna som försöker läka sitt hjärta genom en resa till Bali. Filmen visar den vackra ön och dess helande krafter.

The Fall (2006)
En äventyrsfantasi av Tarsem Singh, med Lee Pace i huvudrollen. Filmen visar fantastiska platser runt om i världen, inklusive Bali.

Trip to Bali (2003)
En dokumentär om Charlie Chaplins resa till Bali 1932. Den visar hans sökande efter inspiration under en mitt-i-livet-kris.

Baraka (1992)
En visuellt imponerande film utan dialog. Den visar scener från hela världen, inklusive Bali, och låter tittaren skapa sin egen berättelse.

Endless Summer II (1994)
En surfdokumentär som följer surfare på deras äventyr runt om i världen, inklusive Bali. Visar Balis fantastiska surfspots.

The Year of Living Dangerously (1982)
En australiensisk dramafilm baserad på en roman av Christopher Koch. Filmen, med Mel Gibson och Sigourney Weaver, utspelar sig under försök att störta president Sukarno 1965.

The Ring of Fire, an Indonesian Odyssey (1972)
En dokumentärserie om bröderna Lorne och Lawrence Blairs resa genom Indonesien, inklusive Bali, för att upptäcka den naturliga skönheten och kulturen.

Honeymoon in Bali (1939)
En romantisk komedi av Edward H. Griffith. Handlar om en kvinna som följer sitt hjärta till Bali för att återförenas med sin älskade.

Legong, Dance of the Virgins (1935)
En stumfilm som visar Balis kultur i dess renaste form. Den berättar en tragisk kärlekshistoria mellan en gamelan-spelare och två Legong-dansare.

Goona Goona eller The Kriss (1932)
En film av Andre Roosevelt och Armand Denis som utforskar indonesisk kultur genom en kärlekstriangel och verkliga scener från Bali.

Upptäck Bali genom filmens värld och låt dig inspireras till att besöka denna magiska ö!

Häng med!

Vi skickar gärna ett mejl när vi har något nytt att berätta

Vi skickar ingen spam! Läs vår integritetspolicy för mer info..

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Häng med...

vi berättar gärna när vi publicerar något nytt

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev.
(glöm inte att godkänna prenumerationen om några timmar)