fbpx

Vilka vacciner rekommenderas för en resa till Bali?

Det finns inga obligatoriska vaccinationer som krävs för att resa till Bali. Men rekommendationen är att du skyddar dig mot några vanliga åkommor:

– Hepatit A och B
– Kolera
– Grundskydd (stelkramp, difteri, polio, mässling och kikhosta)

Vid längre vistelse:
– Tyfoid
– Japansk encefalit

Ta kontakt med en vaccinationsmottagning i god tid (gärna flera månader) innan din resa så kan ni diskutera vilka vaccinationer som är lämpliga för din resa till Bali. 

Några vaccinationer att överväga finns nedan.

Vaccination

Hepatit A och B
Hepatit A smittar främst via förorenat vatten. Hepatit B smittar via blod och kroppsvätskor. Hepatit är en allvarlig sjukdom och vaccination rekommenderas.

Tyfoidfeber
Tyfoid, även kallat Tyfoidfeber, orsakas av bakterien Salmonella typhi som sprids via förorenad mat eller vatten samt i vissa fall från person till person.

Japansk encefalit
Japansk encefalit orsakas av ett virus som sprids via myggor. ”Encefalit” betyder hjärninflammation. Eftersom sjukdomen är allvarlig finns anledning att överväga vaccination.

Rabies
Rabies förekommer på Bali hos hundar och katter. Många hundar (även lösa) är vaccinerade och risken för rabies från hundbett är liten. Däremot kan risken vara större med bett från apor. Du bör därför vidta försiktighet kring djur och direkt uppsöka sjukvård om du blir biten. 
Vaccination övervägs främst för barn.

Denguefeber
Denguefeber är en influensaliknande febersjukdom. Sjukdomen orsakas av denguevirus som sprids via myggor. Just nu ökar fallen på Bali, och det kan vara en god idé att överväga vaccination.

Malaria
Bali anses vara fritt från malaria, men vid besök till närliggande omnejd så som t.ex. Lombok kan det vara aktuellt med malariaprofylax. Risken för malaria är för de flesta resenärer liten.

Häng med!

Vi skickar gärna ett mejl när vi har något nytt att berätta

Vi skickar ingen spam! Läs vår integritetspolicy för mer info..

Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Häng med...

vi berättar gärna när vi publicerar något nytt

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev.
(glöm inte att godkänna prenumerationen om några timmar)