Starlink lanseras i Indonesien

Den 19 maj markerar en ny era för internetanslutning i Indonesien när SpaceX:s Starlink officiellt lanseras. 

Pris och tillgänglighet

Starlinks månatliga paket för bostäder börjar på IDR 750 000 (cirka SEK 500), medan globala paket börjar på IDR 6 995 480 (cirka 4 600). En standard Starlink-enhet kostar IDR 7 800 000 (cirka SEK 5 200). 

Lanseringsevent i Bali och prövoperiod i Nusantara

Lanseringseventet kommer att hållas på Bali, men initialt kommer tjänsten att vara tillgänglig i den nya huvudstaden Nusantara under den första månaden. Därefter följer en gradvis lansering över hela Indonesien.

Läs och beställ din Starlink (även i Indonesien)

Starlink på Instagram

Starlink – Internet via satellit

Starlink är SpaceX:s revolutionerande satellitinternetprojekt som ger snabbt, pålitligt bredband över hela världen. Med tusentals satelliter i en omkrets kring jorden kan Starlink leverera höghastighetsinternet till även de mest avlägsna områdena på planeten.

Hur fungerar det?

Starlink använder en konstellation av satelliter som kommunicerar med markbaserade Starlink-mottagare. Dessa små antenner ansluter till satelliter som passerar över och ger en säker, höghastighetslänk till internet. Genom att ha tusentals satelliter i omlopp kan Starlink erbjuda nästan global täckning.

Fördelar med Starlink

En av de största fördelarna med Starlink är dess förmåga att nå områden där traditionell infrastruktur är opraktisk eller omöjlig att bygga. Avlägsna byar, öar och till och med fordon kan nu få tillgång till snabbt, tillförlitligt bredband.

Starlink ger snabba svarstider som videosamtal och onlinespel. Med sin expanderande räckvidd och förbättrade prestanda kan Starlink verkligen revolutionera hur vi uppfattar global internetanslutning. 

Starlink

Häng med!

Vi skickar gärna ett mejl när vi har något nytt att berätta

Vi skickar ingen spam! Läs vår integritetspolicy för mer info..

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Häng med...

vi berättar gärna när vi publicerar något nytt

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev.
(glöm inte att godkänna prenumerationen om några timmar)