Häng med...
vi berättar gärna när vi publicerar något nytt
Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev.
(glöm inte att godkänna prenumerationen om några timmar)
Indonesien är en av världens största producenter av kakao.
Och på Bali finns flera tillverkare som skapar smakfulla bitar av olika kvalitet.
Gå på upptäcksfärd, prova att göra din egen choklad, och smaka dig fram till dina favoriter.
Här är bara några förslag – det finns fler att upptäcka!
En liten tillverkare i Ubud som gör choklad med inspiration från japanska tekniker.
Mason Chocolates tillverkar choklad på europeiskt sätt.
Tillverkningen sker i två fabriker, den ena i Ubud och den andra i Tegallalang. Dessutom har de flera chokladbutiker på Bali, den ena i Benoa.
Chokladtillverkning i Seminyak där du är välkommen att delta och skapa din egen choklad.
Vegansk choklad med tillverkning i Mengwi. Dessutom en butik i Sanur.
Tillverkningen är öppen för besök och arrangerar även lektioner i chokladtillverkning.
Fabriken ligger i Karangasem, på östra sidan av Bali. Här finns möjlighet att besöka fabriken och även göra din egen choklad.
Tillverkningen sker lite utanför Ubud i Sayan, men det finns även en butik inne i Ubud.
De har även gratis leverans kring Ubud och hela södra Bali (Ubud, Seminyak, Sanur, Canggu, Kuta, och Denpasar) om du handlar för mer än kIDR 200.
Primo etablerades av en arkitekt från Italien (!). Förutom god choklad erbjuder de guidade turer i chokladplantagen och workshops i fabriken.
Verksamheten ligger i Tabanan, aningen borton Canggu på västkusten.
Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev.
(glöm inte att godkänna prenumerationen om några timmar)