fbpx

Regnar det på Bali?

Vädret i Indonesien är stabilt med en ganska konstant temperatur hela året – 30 grader med variation några grader upp eller ner på dagarna. På natten kan det bli ända ner till 24 grader, men sällan kallare. Klättrar du upp på något berg kan det förstås bli betydligt svalare.

Vissa tider på året regnar det mer. Regnsäsong sägs vara från november till mars. Men det kan regna även vid andra tider på året.

Regn på Bali är oftast lokalt (väldigt lokalt), men det regnar sällan en hel dag. Mer normalt är att det kommer regn en timme – och sedan är det fint igen.

Om väderprognosen säger att det ska bli regn så stämmer det säkert – någonstans på Bali. Det betyder inte att det blir regn just där du är.

När är bästa tiden att besöka Bali?

Den bästa tiden att besöka Bali är vanligtvis under torrperioden mellan maj till oktober. Under denna tid är det vanligtvis soligt och torrt, vilket gör det till en idealisk tid för strandaktiviteter och sightseeing.

Under regnperioden som ibland börjar redan i oktober och varar till april kan Bali uppleva dagliga regnskurar, hög luftfuktighet och risk för översvämningar. Men det kan vara fint och soligt också under flera veckor i sträck.

Regnperioden kan också ha fördelar som lägre hotellpriser och färre turister. Så det beror på vad du vill göra och vad dina preferenser är. Om du vill ha sol och strandaktiviteter, är torrperioden bäst, men om du letar efter billigare priser och mindre folksamlingar, kan regnperioden vara ett alternativ.

Men egentligen är det en akademisk fråga – alla tider på året är bäst att besöka Bali.

loader-image
Just nu på Bali
05:32, jul 14, 2024
temperature icon 26°C
lätt molnighet
Humidity 78 %
Pressure 1012 mb
Wind 19 Km/h
Wind Gust Vindby: 0 Km/h
Clouds Moln: 20%
Sunrise Soluppgång: 06:35
Sunset Solnedgång: 18:14

Kyligt i juli-augusti

På nätterna i juli-augusti kan det bli svalare på natten. Det gäller särskilt om du är i bergen till exempel vid Kintamani. Där blir det neråt 16-17 grader på natten vissa kvällar.

Övriga delar av Bali kan det bli neråt 22 grader på natten/morgonen. Och det kan ju kännas som svalare. Men sedan blir det varmt på dagen.

Kläder är billigt på Bali – skulle det behövas är det lätt att köpa en sjal eller tröja.

Kallast inomhus

Ska du spendera tid på något kontor, eller gå på bio kan det bli kallt. Ta med en tunn tröja eller något så att du inte behöver frysa. I Indonesien är det populärt att dra på luftkonditioneringen ordentligt. 

Häng med!

Vi skickar gärna ett mejl när vi har något nytt att berätta

Vi skickar ingen spam! Läs vår integritetspolicy för mer info..

Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Häng med...

vi berättar gärna när vi publicerar något nytt

Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev.
(glöm inte att godkänna prenumerationen om några timmar)